Stoutecross.nl

De Stoute Cross: spektakel verzekerd!

Toerisme en recreatie in de omgeving van Nunspeet

Posted by on mei 24, 2020

Toerisme en recreatie in de omgeving van Nunspeet

Dankzij de interessante ligging van Nunspeet wordt de streek jaarlijks bezocht door verscheidene toeristen en recreanten die er zich zeker niet zullen vervelen. Het bosrijke Veluwe-massief is ideaal voor wandelaars. Een stevige wandeling maken door de talloze weilanden met houtwallen en authentieke hoeves of op zoek gaan naar lokaal wild is absoluut aan te bevelen. Ook fietsen in de omgeving van Nunspeet is voor vele Nederlanders én buitenlandse bezoekers een leuke activiteit. Voor bezoekers die graag op en aan het water vertoeven is er het Veluwemeer.

Natuurliefhebbers

Niet alleen de flora rondom Nunspeet is heel bijzonder, in het bosrijke gebied houden zich ook heel veel bijzondere dieren schuil. In de streek vind je zowel wandel- als fietsroutes. Bovendien zijn ruiters ook welkom in Nunspeet. Op bepaalde dagen is het zelfs mogelijk om onder leiding van een professionele gids op zoek te gaan naar wilde dieren in de omgeving Vierhouten/Gortel. Je kunt er bijvoorbeeld wilde zwijnen, reeën en edelherten spotten in hun natuurlijk habitat. Houd je niet zo van wandelen of gaat wandelen je minder gemakkelijk af, dan kun je altijd meerijden op een huifkar en het wild observeren vanuit een wildobservatie-hut.

Fietsroutes

Je kunt met een gewone fiets de omgeving van Nunspeet verkennen, maar ook een racefiets of een mountainbike lenen zich daar prima voor. Er zijn verschillende uitgestippelde fietsroutes, hoewel je natuurlijk net zo goed je eigen route kunt bepalen. Veel fietsliefhebbers nemen graag een picknick mee. Een prima idee want in de bossen of op de weilanden kun je eindeloos genieten van een picknick. Hou je het liever licht en comfortabel dan kun je bovendien terecht in een van de vele eet-en drinkgelegenheden in de buurt. Heb je er niet aan gedacht om je fiets mee te nemen tijdens je bezoek aan Nunspeet maar heb je toch enorm veel zin om een fietstocht te maken, dan bestaat er de mogelijkheid om een fiets te huren bij een van de vele fietsenwinkels in Nunspeet of omliggende dorpen.

Het Veluwemeer

Een van de mooiste zwemstranden aan het Veluwemeer is de Bremerbaai. Dit strand werd in het jaar 2016 helemaal opnieuw aangelegd. Bijzonder is dat je er op een heerlijke zomerdag prima kunt zonnen en als het toch te warm wordt kun je wat afkoeling zoeken op een van de vele schaduwplekken. De grasperken maken het plaatje compleet. Uiteraard kun je je ook verfrissen in het heldere water van het Veluwemeer. Ook pootjebaden is een optie. Voor zwemmers die liever baantjes willen trekken is het Veluwemeer puur geschikt. De 160 meter lange pier bij het strand is bovendien een bezoekje waard. Als je de uitkijktoren beklimt, dan word je beloond met een prachtig uitzicht over het Veluwemeer. Na alle avonturen om en nabij het Veluwemeer is het wellicht tijd om even langs te gaan bij de strandpaviljoenbar voor een heerlijke snack of een verfrissend drankje.

Harmony