Stoutecross.nl

De Stoute Cross: spektakel verzekerd!

Steeds meer vrouwen in de motorsport

Posted by on apr 26, 2022

Steeds meer vrouwen in de motorsport

In de voetbalsport zijn de vrouwen al niet meer weg te denken en ze doen het dan ook erg goed! Niet alleen in de voetbalsport, maar ook in de motorsport zijn de vrouwen steeds meer in opkomst. In 2010 werd De Women & Motorsport Commission (WMC) samengesteld om vrouwen in auto- en motorsport te ondersteunen.

Deze beslissing heeft er voor gezorgd dat vrouwen in de motorsport nog meer gemotiveerd zijn geraakt door te zetten en te laten zien dat de motorsport allang geen mannensport meer is, aldus Esmee in een interview in AD.

Emancipatie is dus steeds meer in opkomst in de motorsport. Niet alleen in de Formule 1 rijden er nu vrouwelijke coureurs, maar ook in andere toonaangevende races zoals de Dakar rally.

Steeds meer vrouwen bezoeken motorsport evenementen

Nu vrouwelijke coureurs steeds meer in opkomst zijn, zal het geen verrassing zijn dat dit ook meer vrouwelijke bezoekers aantrekt op motorsport evenementen. Het kan behoorlijk warm worden met al die ronkende motoren in de zon. Zomerse tops doen het dan erg goed. Zeker in de zomer is het dragen van tops aan te raden.

Wanneer het evenement vroeg in het jaar wordt gehouden dan is het misschien nog een beetje fris. Het Nederlandse voorjaar kan er soms nog ruig aan toe gaan. Het meebrengen van een extra trui is dan zeker een goed idee. Bij een koud voorjaar is het dragen van tops af te raden, tenzij je een liefhebber bent van het dragen van tops als onderkleding.

Ook is het meebrengen van regenkleding of een paraplu een gouden tip omdat een echt Hollands voorjaar best wat nattigheid kan meebrengen. Wanneer je langs de kant staat te genieten van het racespektakel van je favoriete coureur dan ben je blij dat je je goed hebt voorbereid met de juiste kleding zodat deze geweldige ervaring niet zomaar in het water valt.

Nunspeet

In omgeving Nunspeet weten ze ook alles van motorsport. Alle hoewel het motorsport evenement de Stoutecross niet meer wordt georganiseerd, is het wel een goed voorbeeld van een geweldig evenement die jarenlang het toonbeeld is geweest van te gekke motor races.

Naast motorsport kent Nunspeet ook andere activiteiten die het bezoeken meer dan waard zijn. Wil je zelf actief mee kunnen doen, dan zijn er diverse mogelijkheden. Het bezoekerscentrum in Nunspeet heeft diverse Nature & Wildlife activiteiten. Er zijn diverse mooie wandelpaden in de omgeving en je kunt een Vespa route rijden die ook in Nunspeet start.

Afhankelijk van het jaargetijde is het hier ook belangrijk de juiste kleding te dragen. Bij mooi weer breng luchtige tops mee. De temperatuur kan aardig oplopen op de Veluwe wanneer het zonnetje van harte lust schijnt.

Is het wat slechter weer dan is een extra trui van harte welkom en aan regenkleding mag het ook niet ontbreken. Of je nu de motorsport gaat beleven of een andere activiteit kiest, wanneer je goed bent voorbereid door de juiste kleding mee te brengen kan je van het gekozen evenement optimaal genieten!

Harmony