Stoutecross.nl

De Stoute Cross: spektakel verzekerd!

Overige activiteiten in de omgeving van Nunspeet

Posted by on okt 28, 2020

Overige activiteiten in de omgeving van Nunspeet

Ook voor bezoekers die niet geïnteresseerd zijn in buitensporten, wandeltochten, fietstochten, het Veluwemeer of kunst valt er heel wat te beleven zowel binnenshuis als buiten de deur. Een bezoekje aan Nunspeet hoeft dus niemand te vervelen. Er is voor elk wat wils.

Bowlen

De gemeente Nunspeet beschikt over een fantastische bowlingbaan. Onder het genot van een hapje of een drankje kun je de ballen laten rollen en dit kan in Nunspeet zelfs op discomuziek! De sfeer in het bowlingcentrum is altijd goed en is dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Golfen

Nunspeet beschikt over een van de mooiste golfbanen van Nederland. Deze loopt deels door het bosrijke gebied zodat een partijtje golf hier absoluut de gezondheid ten goede komt. Voor wie liever niet zoveel stapt tijdens een spelletje golf is er midgetgolf. Op dit parcours kan zowel jong als oud terecht voor een gezellig potje mini-golf.

Recreatie op kindermaat

Ook de kinderen hoeven zich in Nunspeet nooit te vervelen. Er zijn talloze speeltuinen, zowel indoor als outdoor. Kinderen – maar ook volwassenen – kunnen zich helemaal uitleven en alles te weten komen over Nunspeet in het bezoekerscentrum van de stad. In de bossen van Nunspeet zitten echte kabouters verstopt die je de weg door het bos wijzen. Het is aan de bezoekers om deze kabouters te vinden! Een andere interessante activiteit voor kinderen is de IVN-bijentuin. IVN staat voor Instituut voor Natuureducatie en organiseert wel meerdere activiteiten rondom en in de natuur.

Eten en drinken

Nunspeet beschikt over talloze gezellige gelegenheden waar je lekker kunt eten en drinken. Er zijn restaurants, koffiehuizen, bruine kroegen en nog veel meer. Voor diegenen die wat over de plaatselijke eetcultuur te weten willen komen zijn er culinaire workshops die worden gegeven door specialisten. De workshops zijn altijd interessant en het blijft leuk om er iets bij te leren. In de buurt van de gemeente Nunspeet bevinden zich trouwens ook een bierbrouwerij en een kaasboerderij. Je kunt er zowel in groepsverband als individueel terecht.

Logeren in Nunspeet

Overnachten is trouwens ook prima mogelijk in Nunspeet en omstreken. Er bevinden zich talloze hotels, campings, vakantiehuizen en bungalowparken.

Winterse activiteiten

Laat de winterse kou je er niet van weerhouden om een bezoekje te brengen aan Nunspeet. Als er voldoende sneeuw ligt kun je er prachtige langlauftochten maken en als de overheid beslist dat het ijs voldoende stevig is, haal dan je schaatsen maar tevoorschijn om een schaatstocht over het Veluwemeer te maken.

Harmony