Stoutecross.nl

De Stoute Cross: spektakel verzekerd!

Motorclub Nunspeet

Posted by on apr 27, 2020

Motorclub Nunspeet

Hoewel het bestuur van de organisatie in 2016 besloot om de Stoute Cross niet langer te willen organiseren, wil dat niet zeggen dat motorsportliefhebbers hun passie niet meer kunnen botvieren, want in Nunspeet heeft zich immers de Motorclub Nunspeet gevestigd. Deze motorclub bestaat al sedert 1970 en organiseert tijdens het motorsportseizoen diverse wedstrijden, die toegankelijk zijn voor zowel leden als niet-leden van de motorclub. Motorclub Nunspeet organiseert crosswedstrijden, trialwedstrijden en classic wedstrijden. Inschrijven geschiedt online via het formulier dat op de website is te vinden, maar je kunt natuurlijk ook altijd een bezoekje aan de club brengen om je in te schrijven.

Crosswedstrijden

De crosswedstrijden voor volwassenen worden gehouden op een baan die 1480 meter lang is. Voor de jeugd en de 50cc-rijders bestaat er een baan met een kortere afstand.

Trialwedstrijden

Het terrein waarop de trialwedstrijden worden gehouden is een van de mooiste terreinen in Nederland. Het parcours kent talloze hoogteverschillen en omvat natuurlijke hindernissen. De zandondergrond van de Veluwe leent zich prima voor trialwedstrijden.

Classic wedstrijden

De classic race-motor wedstrijden worden meestal gehouden op de wegen van het industrieterrein Lepelingen 1 en 2 te Nunspeet. Aan dit bijzondere classic-evenement mogen enkel motoren deelnemen die gebouwd zijn vóór 1965. Het klassieke karakter van deze wedstrijd moet immers gehandhaafd worden.

Harmony