Stoutecross.nl

De Stoute Cross: spektakel verzekerd!

Het aangaan van zakelijke leningen in de autosport

Posted by on jan 22, 2021

Het aangaan van zakelijke leningen in de autosport

Het gros van de autocoureurs dat deelneemt aan de Formule 1-races ving zijn carrière aan op de lokale kartbaan. Zo is van Max Verstappen bekend dat hij reeds op 4-jarige leeftijd begon te karten en dat hij drie jaar later al meedeed aan kartwedstrijden. Het racen is hem als het ware met de paplepel ingegoten: zijn vader Jos Verstappen was immers een beroemde Formule 1-coureur en ook zijn moeder Sophie Kumpen houdt zich bezig met de autosport, waaronder karten.

Klaargestoomd op de kartbaan

Voor jonge racetalenten biedt het karten natuurlijk geweldige kansen. Op de kartbaan is vaak al gauw duidelijk wie over uitmuntende racevaardigheden beschikt. Deze veelbelovende racetalenten worden dan ook nauwlettend in de gaten gehouden en krijgen de juiste begeleiding op de kartbaan, zodat de overstap naar het ware autocoureurschap een reële mogelijkheid wordt. Het racedebuut in de autosport – een droom van bijna elk jong racetalent – kan ten slotte gemaakt worden als er sprake is van voldoende sponsoren. Is dat niet het geval, dan kan er eventueel een zakelijke lening worden aangevraagd om deze droom te realiseren, zodat het aanwezige talent niet verloren gaat.

Autosport is meer dan de Formule 1

Fernando Alonso, de tweevoudige wereldkampioen van de Formule 1 races, wist ook via de kartingbaan de top in de autosport te bereiken. Deze Spaanse autocoureur neemt – na een korte Formule 1 pauze – tegenwoordig weer deel aan de Grand Prix races. Ook doet hij in de regel mee aan de zeer spannende endurance races (uithoudingsraces), zoals de 24 uur van Le Mans en de 12 uren van Sebring. Alonso laat op deze manier zien dat de wereld van de autosport veel meer omvat dan alleen maar de populaire Formule 1 wedstrijden. Voor de racetalenten die de Formule 1 top niet weten te bereiken zijn er dus nog genoeg andere mogelijkheden!

Lucratieve onderneming

Het spreekt voor zich dat een kartbaan veel bezoekers trekt. Niet alleen de jonge racetalenten zijn hier regelmatig te vinden; ook de mannen, vrouwen en kinderen die zo nu en dan voor hun plezier willen karten, behoren tot de groep trouwe bezoekers. Kortom, een kartbaan is een lucratieve onderneming, waarmee veel geld verdiend kan worden. De meeste uitbaters van kartbanen hebben hun onderneming opgestart met behulp van een bedrijfslening. Dit was in de meeste gevallen geen enkel probleem, omdat de verstrekkers van dergelijke leningen heel goed weten dat een kartbaan zichzelf binnen korte tijd terugbetaalt. Een ondernemer ondervindt dan vaak ook geen problemen om het geleende bedrag binnen het vastgestelde termijn af te lossen.

Outdoor- en indoorkarting

Een kartbaan kan zich zowel binnen (in een hal) als buiten op het terrein bevinden. De meeste liefhebbers van gocart geven echter de voorkeur aan het karten op een buitenbaan. Op de kartbaan kunnen doorgaans gocarts worden gehuurd, evenals de benodigde veiligheidskleding en helmen. Bovendien is er vaak een horecagelegenheid aanwezig, waar koffie en andere versnaperingen te verkrijgen zijn. Kortom, het is niet zo vreemd dat de uitbater van een kartbaan doorgaans een beroep doet op een bedrijfslening om deze onderneming van de grond te krijgen. Hij of zij moet er namelijk ook voor zorgen dat alles aan de gestelde veiligheidseisen voldoet en ten slotte moet het vooral gezellig zijn voor de bezoekers!

Harmony