Stoutecross.nl

De Stoute Cross: spektakel verzekerd!

Financiering van de Stoute Cross

Posted by on feb 21, 2020

Financiering van de Stoute Cross

Van lokaal tot nationaal evenement

Wat als een lokaal evenement begon groeide al vrij snel uit tot een nationaal gebeuren dat jarenlang duizenden bezoekers aantrok. Voor de organisatoren, allemaal vrijwilligers uit Nunspeet en omstreken, kwam er dan ook in de loop der jaren heel wat meer werk en organisatietalent bij kijken. Een nationaal evenement organiseren kost immers heel wat meer tijd en geld dan een kleinschalige happening op touw zetten. Het vinden van voldoende financiële middelen was niet altijd eenvoudig, maar het bestuur van de Stoute Cross vond echter altijd de nodige middelen om de cross op een voortreffelijke manier te organiseren. Ten eerste waren het de deelnemers en de bezoekers die respectievelijk startgeld en entreegeld moesten betalen. Voorts moesten degenen die een marktkraam neer wilden zetten op het terrein standplaatsgeld betalen. Tot slot waren er nog de sponsors die voor inkomsten zorgden.

De deelnemers

De deelnemers aan de Stoute Cross moesten startgeld betalen. De hoogte van dit inschrijfbedrag hing af van de klasse voertuigen waarmee men deel zou nemen. Alle deelnemers betaalden dit inschrijfgeld met veel genoegen: er stond hun immers heel wat plezier te wachten en wie weet eeuwige roem indien er gewonnen werd.

De bezoekers

In het begin was het evenement gratis maar na enkele jaren moesten ook de bezoekers entreegeld betalen om een of meerdere dagen op het terrein door te brengen. De prijzen varieerden van jaar tot jaar, maar duur was een toegangskaartje in geen geval, vooral niet als je bedenkt dat er die dagen heel wat te beleven viel op het festival. De wedstrijden werden immers elk jaar vergezeld van muziekoptredens, kermisattracties, randanimatie en nog veel meer.

De standhouders

Ook de standhouders moesten betalen voor een plaats op het terrein. Op dit gezellige festival waren diverse kraampjes met allerlei lekkernijen en verfrissende dranken te vinden zodat niemand honger of dorst hoefde te lijden. Een lucratieve business voor de standhouders aangezien een standplaats op dit festival niet heel erg prijzig was.

Sponsors

Het bestuur en de organisatie van de Stoute Cross konden ook rekenen op de hulp van diverse sponsors. In ruil voor een financiële bijdrage kregen deze sponsors toestemming om op het terrein reclame te maken voor hun diensten en/of producten. Verschillende bedrijven of handelaars uit de streek of zelfs uit de verre omgeving maakten dan ook graag gebruik van deze gelegenheid.

Harmony