Stoutecross.nl

De Stoute Cross: spektakel verzekerd!

Disciplines Stoute Cross

Posted by on nov 18, 2019

Disciplines Stoute Cross

Dat er in Nunspeet heel wat te beleven valt is nu waarschijnlijk wel duidelijk. Laten we het daarom nog eens specifiek over de Stoute Cross hebben. Hoewel deze cross nu al een aantal jaren niet meer georganiseerd wordt, is het misschien toch wel interessant om de verschillende disciplines onder de loep te nemen. Dat alleen gemotoriseerde voertuigen konden deelnemen wisten we al, maar welke voertuigen konden aan welke wedstrijden deelnemen? Een overzichtje:

Autoraces

Onder het motto ‘Nix Mut, Alles Mag’ viel zeker de race met ‘gewone’ auto’s. Hoewel ‘gewoon’ een relatief begrip is, was het bij de autoraces van de Stoute Cross juister om te spreken van ‘ongewoon’. Op de racebaan zag je werkelijk de meest bijzondere exemplaren voorbij racen.

Motorraces

Uiteraard mochten motorraces op een evenement als de Stoute Cross niet ontbreken. Er werden voor verschillende klassen wedstrijden georganiseerd en in twee edities van de Stoute Cross werd een grasbaanrace georganiseerd. Deze zogeheten grasbaanrace wordt in een volgend artikel nader besproken.

Quad races

Ook de quadliefhebbers konden op de Stoute Cross hun passie botvieren. Volwassenen konden deelnemen aan de speciale wedstrijden voor quads. Voor de jongere generatie werd het mogelijk gemaakt om op een afzonderlijk parcours even rond te toeren op een voor hen op maat gemaakte quad.

Gazonmaaiers

Races waren er voor alle soorten gemotoriseerde voertuigen en – ongelooflijk maar waar – ook voor gazonmaaiers bestond er een race.

Trekkertrek of Tractor Pulling

Op zo’n groot evenement als de Stoute Cross mocht het best wat spectaculair worden. Een van de meest bijzondere disciplines was de trekkertrek of Tractor Pulling. Bij dit unieke spektakel werd een zware slede met een tractor over een zo groot mogelijke afstand gesleept.

Harmony