Stoutecross.nl

De Stoute Cross: spektakel verzekerd!

Adembenemende stuntshows

Posted by on okt 13, 2020

Adembenemende stuntshows

Om een evenement of festival te laten slagen is het nodig om zoveel mogelijk bezoekers te lokken. Dit kan bereikt worden door tijdens de festiviteiten warme en koude dranken aan te bieden, maar ook het heerlijke gebak dat bij jeeigentaart.nl te verkrijgen is doet het goed op festivals. Om een festiviteit zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor het grote publiek zijn spannende shows en spektakels echter ook zeer welkom. Tegenwoordig wordt hier handig op in gespeeld door bedrijven die stunt acts verzorgen. Dit soort bedrijven hebben dappere stuntacrobaten in dienst die ingehuurd kunnen worden door de organisatoren van festivals en evenementen. Het aantal bezoekers stijgt hierdoor gegarandeerd!

Diverse stunt acts

Organisatoren van evenementen kunnen kiezen uit een groot aantal stunt acts die voor spannende hoogtepunten zorgen tijdens de festiviteiten. Zo worden er onder meer auto- en motorstuntshows gepresenteerd, waarbij de stuntacrobaten bijvoorbeeld door brandende ‘muren’ rijden. Ook wordt er vaak met motoren over een rij auto’s heen gesprongen of worden er autocrashes gesimuleerd – met goede afloop uiteraard. Sommige verhuurbedrijven bieden ook Freestyle Motocross (FMX) aan of zelfs extreme stunts, waarbij stuntacrobaten bijvoorbeeld met hun motoren landen in rijdende vrachtwagens of waarbij een autosprong over de feesttent gemaakt wordt. Tot de extreme stunts behoren ook vuurtunnels, zwaardere autocrashes en brandende stuntmannen.

Wat als?

Men kan zich met recht afvragen hoe het zit met de veiligheid van zowel de stuntmannen als het toekijkende publiek. Vallen er geen doden tijdens dit soort evenementen? De stuntacrobaten hebben deze acts uiteraard veelvoudig geoefend en zijn volledig op elkaar ingespeeld. Toch zijn deze acts niet geheel zonder risico’s. Daarom wordt de stuntshow altijd aangepast aan het evenement en niet andersom. Ook wordt er van tevoren gekeken naar de beschikbare ruimte op het feestterrein en worden alle veiligheidsaspecten doorgenomen, die tijdens het evenement in een staat van paraatheid gebracht worden. De kans op ernstige ongelukken wordt op deze manier tot het uiterste minimum beperkt.

Harmony